Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
Zaman ayırıp her bir maddeyi incelemeniz yararınıza olacaktır!
"Dönem Aktif Tutma" fiyatı 2025 Şubat itibariyle 1875 TL'dir. (Yani hiçbir ders seçmeseniz bile pasif dönem olmayıp AKTİF DÖNEM olarak devam edebilmek için gereken fiyat her öğrenci için 1875 TL'dir.
1 adet ders fiyatı ise 90 TL'dir ve her ders ekleme başına +90 TL fiyat yükselir. Liste halinde yazmak gerekirse:
1 ders: 1965 TL
2 ders: 2055 TL
3 ders: 2145 TL
4 ders: 2235 TL
5 ders: 2325 TL
6 ders: 2415 TL
7 ders: 2505 TL
8 ders: 2595 TL
9 ders: 2685 TL
10 ders: 2775 TL
Katkı payı: 139,5 TL'dir ancak bu ücret öğrencilerden istenmez, devlet tarafından karşılanır. Şayet öğrenci aynı anda 2 üniversite öğrencisi ise birini devlet karşılar, diğer üniversitede ise aktif veya pasif öğrenci olması fark etmeksizin katkı payını öğrenci öder.
Önemli: Güz Dönemi + Bahar Dönemi + Yaz Okulu gibi sınava girilebilecek her eğitim döneminde KAYIT PARASI ÖDENİR! (Her dönem zam gelebilme ihtimalini unutmayın!)
Kayıt parası her dönem için ayrıca ödenir. Mezun olasıya kadar her Güz dönemi için ayrı bir kayıt parası, her Bahar dönemi için ayrı bir kayıt parası ve şayet Yaz Okulu sınavına girmek isterseniz onun için de ayrıca bir kayıt parası ödenir. Kayıt Yenileme parasının ödendiği döneme AKTİF DÖNEM, ödenmeden geçen döneme PASİF DÖNEM denir. 4 kez pasif dönemi olan öğrencinin kaydı silinir! Pasif Dönem konusu sadece Güz-Bahar için geçerlidir. Yaz Okulu mecburi değildir. İsteğe bağlı olduğu için yaz okuluna kayıt yapmayan kişiye Pasif Dönem eklenmez.
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ne (AÖF) ilk kez kayıt olan öğrencilerin (ister YKS ile isterse de İkinci Üniversite adı altında fark etmeksizin) 1. Dönem için hiçbir ders ekleme işlemi yapmasına gerek yoktur. Üniversite ilk 6 dersinizi otomatik olarak belirler. Sitemizdeki menüden İLAHİYAT ÖN LİSANS DERSLERİ başlığı altında 1. Dönem boyunca göreceğiniz ilk 6 dersin listesini ve AKTS (kredi değerlerini) görebilirsiniz.
Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil İşemleri yapıldıktan sonra ekampus.anadolu.edu.tr sitesinden dijital olarak bütün ders materyallerine ulaşabilirsiniz.
Normal fiziki kitap isteyenler ise İLAHİYAT ÖN LİSANS DERS KİTAPLARI (anadolu.edu.tr) bağlantısını tıklayarak ÜCRETLİ şekilde dilediği kitapları temin edebilir.
Ek Bilgi: Daha önceleri kayıt esnasında ders kitaplarını AÖF bürolarından ücretsiz (kayıt parasına dahil) olarak temin edebiliyordunuz. Bu işlem artık dijital olarak e-kampüs sistemi üzerinden sağlanmaktadır. AÖF artık doğrudan kitap desteği sağlamayacak bunun yerine ücretli kitap satışı yapacaktır. Dijital ders materyalleri ise ücretsiz yani kayıt parasına dahildir.
Sınav Merkezi Tercihi için bu bağlantıyı tıklayınız.
Sınav Tarihleri, Sınav Merkezi Değişikliği Tarihleri ve Kayıt Tarihleri sitemizin anasayfasında en üstte mevcuttur.
Kendi seçtiğiniz sınav merkezine göre okullarda sınava giriyorsunuz. Her sınav öncesi (VİZE için ayrı, FİNAL için ayrı) SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİĞİ yapılabilir.
Sınava gireceğiniz il ve ilçenin nerede olmasını istiyorsanız size bunun için tercih hakkı verilir. ÖSYM sistemindeki ikamet adresleriniz varsayılan olarak seçili olur. Yine de her ihtimale karşı yukarıdaki linkten sınav il ve ilçenizin doğruluğunu kontrol ediniz. Önceki dönemden itibaren değişiklik yapmayanların da son tercihleri aynı şekilde devam eder.
Örneğin İzmir'de ikamet ediyorsunuz ve vize sınavına İzmir'de girdiniz. Daha sonra bir işiniz dolayısı ile Yozgat'a gitmek durumunda kaldınız. Final sınavına girmek için İzmir'e dönmenize gerek yoktur. Sınav merkezi tercihinizi size verilen süreler içerisinde değiştirip sınav tarihinde olmayı düşündüğünüz yeri seçerek sınava o ilde veya ilçede girebilirsiniz. Sınava Giriş Belgesi yayınlandıktan sonra sınav merkezi değişimi yapılamaz!
AÖF bazı durumlarda tarihleri değiştirebilmektedir. Bu yüzden tarihler ile ilgili en güncel bilgiyi https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/acikogretim-akademik-takvim adresini tıklayarak öğrenebilirsiniz.
- Sınavların şekli ve koşulları: Sınavlar 20 sorudan ve 5'er şıktan oluşan test şeklinde yapılır. Her dersin test süresi 30 dakikadır. Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğlen oturumları şeklinde yapılmaktadır. Sınavlarda kendi kaleminizi, silginizi, kalemtıraşınızı, kimliğinizi ve sınava giriş belgesini götüreceksiniz. Sizlere ayrıca kalem, silgi verilmeyecektir. Derslerin tümü zorunlu derstir. İlahiyat bölümünde seçmeli ders yoktur.
- Sorumluluk Üniteleri: Her ders 10 ünitedir ve vizede ilk 5 üniteden, finalde tüm 10 üniteden sorumlusunuz. Sadece Türk Dili ve Atatürk İlkeleri ve İnkılapTarihi dersleri 8 ünitedir. Bu derslerden ise vizede ilk 4 üniteden, finalde ise bütün 8 üniteden sorumlusunuz. Kısacası vize sınavında her kitaptaki ünite sayısının yarısına kadar, Final sınavında ise kitabın tümünden sorumlusunuz.
- Çan Eğrisi dönem içinde bütün öğrencilerin ortalama seviyesini ölçmeye yarayan bir sistemdir. Buna göre örneğin Arapça dersinden 70 BB olabilecekken, İslam Ahlak Esasları dersinde 70 puan AA olabilir. Aynı şekilde 65 puan X bir ders için AA olabileceği gibi Y dersi için CB olabilir. Her ders için öğrencilerin genel seviyesine bakılarak hesaplanır. Bu sistemde 0 ve 100 alan öğrencilerin puanı çan eğrisine dahil edilmez. 100 alan öğrenci ders ortalamasını yükseltmiş olmaz, 0 alan öğrenci ders ortalamasını düşürmez.
- Puanlama: Her doğru cevap size +5 puan kazandırır ve her yanlış cevap -1,25 puanınızı siler. Bu yüzden 4 yanlış 1 doğruyu götürür cümlesini unutun! Çünkü 3 yanlışı olan kişi hiç puanının silinmeyeceğini düşünüyor. Oysa -1,25 x 3 = -3,75 puan kaybı olacaktır.
- Vize ve Final Sınavları: Güz ve Bahar dönemlerinde yapılan sınavlarda vize (ara sınav) + final (dönem sonu sınavı) terimleri kullanılır. Vize ve Final sınavları birbirini tamamlayıcıdır. Birbirinden bağımsız sınavlar değildir. Vizenin notunuza etkisi %30, Final sınavının etkisi ise %70'tir. Notunuz hesaplanırken ikisi kendi yüzdeliklerine göre toplanır ve çıkan sonuç sizin ders notunuz olur. Hesaplama şöyle yapılır: Vizeden aldığınız puanı 0,3 ile çarpın. Final sınavında da aldığınız puanı 0,7 ile çarpın. Bu iki sonucu topladığınızda gerçek notunuzun kaç olduğunu öğrenirsiniz. (Örn: Vizeden 63, Finalden 45 alan biri şöyle hesaplama yapar:
63 x 0,3 = 18,9
45 x 0,7 = 31,5
Şimdi bulduğumuz iki sonucu toplayalım: 18,9 + 31,5 = 50,4 o dersten alınan gerçek notunuzdur. Çan Eğrisine göre bu geçerli notunuza harf atanır. - Geçmek, Koşullu (Şartlı) Geçmek, Kalmak: Koşullu geçme notu en az 35'tir. Yani taban puan olan 35'ten düşük alınan her not sisteme FF olarak geçer. 35 ve üzeri her not geçer sayılır. En düşük harf notu FF'tir. En yüksek harf notu AA'dır. Sınıfta kalmak diye bir şey yok. Dersten kalmak diye bir şey var. FF olan derslerinizi tekrar almak zorundasınız.
0 ~34: FF (KALDI)
35 ~49: KOŞULLU GEÇTİ
50 ~100 GEÇTİ - Güz dönemi 1. ve 3. dönem, Bahar dönemi 2. ve 4. dönem anlamına gelir. Güz döneminde Bahar dönemi dersleri alınamaz. Bahar döneminde de Güz dönemi dersleri alınamaz.
- AÖF KILAVUZLARI: Kayıt yenileme vb resmi AÖF kılavuzları PDF şeklindedir.
- https://aosogrenci.anadolu.edu.tr - Üniversiteye Kayıt, Kayıt Yenileme, Ders Ekle- Sil İşlemleri, Sınav Merkezi Değiştirme, Sınav Notlarını Görüntüleme, Öğrenci Belgesi Oluşturma, Sınava Giriş Belgesi, Okul Kayıt-Harç paralarını ödeme gibi işlemlerde kullanılacaktır. Sizin için en önemli site budur.
- E-KAMPÜS Burası sizin bütün ders materyallerinizin olduğu alandır. Kitap, Seslendirmeler, Videolar, Alıştırmalar, Çıkmış Sorular, Etkileşimli İçerikler, Canlı Dersler buradadır.
- ANADOLU MOBİL (Android) Telefonlar için resmî uygulamadır. Yukarıdaki iki bağlantının yaptığı işlemi sadece tek bir uygulama üzerinden gerçekleştirmek içindir.
- AÖF SORU MOBİL (Android) Çıkmış soruları çözmek için antreman yapmanıza yarar.
- AÖF SORU PRO MOBİL (Android) Yukarıdaki uygulamanın benzer bir alternatifidir.
- MAGGOG İLAHİYAT Buradaki 3. maddedeki E-Kampüs özelliklerini, 5. ve 6. maddelerdeki soru antremanlarını içerdiği gibi ekstra alıştırma sorularını, kitaptaki soruları, etkileşimli içerik içerisindeki soruları da bünyesinde barındırır. Soruları çözerken kendinizi daha çok odaklayabileceğiniz ve sorularla cevaplardaki şıkların yer değiştirdiği ve beyni daha aktif tutabilen bir yapıya sahiptir. Soru çözümünde bilgilendirici mesajlar da görebilirsiniz. Maggog'un özel özetlerini, alternatif videolarını, reklamsız oluşunu da es geçmemek gerekir.
- Whatsapp İlahiyat Akademi: 1900 üyeden oluşan Whatsapp topluluğumuzdur. Öğrenciler için en önemli duyurular, bilgilendirmeleri buradan sağlıyoruz. Telefon numaranız ve profil resminiz gizlidir. Kimse sizin topluluk içerisinde olup olmadığınızı anlamaz. Gereksiz sohbetler yüzünden önemli bilgileri mesaj kalabalığı içerisinde aramak zorunda kalmazsınız. Üniversite ile ilgili güncel bilgiler, sınav tarihleri, sınav soruları için antreman duyuruları buradadır.
- Whatsapp İlahiyat Dosya + Ders + Çalışma Grubu: Topluluk içerisinde önemli bilgilerin kaybolmaması adına hiçbir üyenin mesaj yazmasına izin verilmediği için soru sormak veya test çözmek için kullandığımız mesajlaşılabilen grubumuzdur. İlahiyat Akademi'nin aksine burada profil resimleriniz ve telefon numaralarınız diğer üyelere görünecektir.
- Whatsapp Kantin: Ders dışı sohbet amacıyla kurduğumuz kadın-erkek karma grubumuzdur. Şakalaşma ve espirilerden rahatsız olacak kişilere tavsiye etmiyoruz.
- Telegram Maggog İlahiyat: Dersler kategoriler şeklindedir. Aradığınızı rahatlıkla bulabilirsiniz.
Alttan Ders Almak: Kalmış olduğunuz (FF) veya notunu yükseltmek istediğiniz (AB-DD) dersleri tekrar almanız için kullanılan terimdir.
Üstten Ders Almak: 1. sınıf öğrencisinin kendi döneminde alması gerektiği dersler haricinde 2. sınıftaki dersleri de almak istemesidir. Ancak ilk kez kayıt yaptırmış olan 1. Sınıf/1. Dönem öğrencilerinin dersleri sistem tarafından atanır. Bu yüzden 1. dönem öğrencileri üstten ders alamaz lâkin diğer dönemlerde alttan/üstten ders alma hakkına kavuşur.
Ek Bilgi 1: Ders Ekle-Sil İşlemlerini yaptığınız zaman Güz Döneminde sadece güz döneminin yani 1. ve 3. Dönem derslerini tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde Bahar döneminde de sadece 2. ve 4. dönemlerin derslerini tercih edebilirsiniz. Yaz Okulunda alttan veya üstten 1, 2, 3, 4 bütün dönemler tercih edilebilir.
Ek Bilgi 2: Alttan veya üstten ders seçecek öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilmenize izin verilecektir.
Ek Bilgi 3: Okulun varsayılan olarak tanımladığı derslerin tümünü almak zorunda değilsiniz. Kendi potansiyelinize ve hayat şartlarınıza göre ders azaltabilirsiniz. Örneğin 1. Sınıf Bahar Döneminde okulun tanımladığı 6 ders var. Siz o dönem belki yoğun bir iş hayatı, aile sorumlulukları veya diğer kişisel nedenlerden dolayı 6 ders çalışamayacaksınız. Böyle bir durumda minimum 1 ders ile maksimum 10 ders arasında tercih hakkınız olduğunu unutmayın! Ayrıca ders sayısını azaltmak, mezun olma sürenizi uzatabilir. Bunları göze alarak tercihlerinizi yapınız.
Sınavsız İkinci Üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler için ikinci diploma sahibi olma şansı veren kaçırılmayacak bir fırsattır.
ÖN LİSANS mezunu iseniz veya öğrenciliğiniz devam ediyor ise veya yeni bir öğrenci iseniz başka bir üniversitede yine bir ÖN LİSANS bölümüne kayıt olabilirsiniz. LİSANS mezunu veya aktif öğrencisi veya yeni kayıtlı lisans öğrencileri ise hem ÖN LİSANS hem de LİSANS programlarını ikinci üniversiteden seçerek kaydını yaptırabilirler.
Türkiye'de şu an AÖF şeklinde eğitim veren 4 üniversite bilinmektedir:
1. Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ AÖF)
2. Erzurum Atatürk Üniversitesi (ATA AÖF)
3. İstanbul Üniversitesi (AUZEF)
4. Ankara Üniversitesi (ANKUZEF)
Diploma alabilmeniz için şartlar:
- Hiçbir dersiniz FF olmamalıdır.
- GNO (Genel Not Ortalaması) Puanınız 2.0 ve üzeri olmalıdır. Diploma notu 1,99 ve daha altında olan öğrenciler mezun olamayacağı için FF dersi olmasa bile en düşük DD DC gibi dersleri tekrardan seçip notlarını yükselterek GNO puanını minimum 2.0'a yükseltmelidir. Aksi takdirde mezun olunamayacaktır.
İlahiyat ön lisans varsayılan olarak her dönemi 30 kredili olan toplam 4 dönemden oluşmaktadır. Bu da toplam 120 kredilik ders etmektedir ve bu derslerin tümü zorunlu derstir. 1. dönem hariç diğer dönemlerde 10 dersi geçmemek koşuluyla maksimum 45 kredilik ders seçme hakkınız ile erken mezun olabilirsiniz. Ya da tam tersi varsayılan 30 kredilik dersin tümünü almak zorunda değilsiniz. Bir dönemde minimum 1 ders, maksimum 10 ders alabileceğinizi unutmayın! Yaz okulunda alınabilecek en fazla ders sayısı ise 5'tir. Muaf olunan dersler de erken mezun olmanıza imkan sağlamaktadır.
Maggog İlahiyat, şu anda üyelik gerektirmeyen bir platformdur. Duruma göre üyelik sistemi, ilahiyat dışından kişilerin sisteme erişimini sınırlamak ve öğrencilerin alıştırma sorularını çözerken performanslarının değerlendirilip derecelendirilmesi amacıyla gerekebilir. Eğer bir üyelik sistemi oluşturulsa dahi, bu sistemin ücretsiz olması planlanmaktadır. Platform, maddi beklenti içermeyen ve Allah rızasını kazanmayı amaçlayan bir amaçla kurulmuştur. Sitemize üyelik ücretsizdir.
Maggog nasıl yardımcı olur?
+ WhatsApp-Telegram grupların sayısının fazlalığı ve hangi gruplara üye olunacağına karar verme sürecinde, grupların amacını ve faaliyetlerini, yükümlülüğünü azaltarak kişisel ilgi ve ihtiyaçlara göre kendi insiyatifiniz ile seçim yapmanızı sağlar.
+ Whatsapp ve Telegram gruplarında telefon hafızasının gereksiz yere dolmasını önlemek için, ihtiyaç duyacağınız bütün orijinal ve ekstra ders materyallerine buradan ulaşabileceksiniz. Telefon hafızanız artık dolmayacak.
+ Whatsapp ve Telegram gibi uygulamalarda grup içi iletişimde çok fazla mesajlaşma olduğu için önemli mesajların ve dosyaların bulunabilmesi zor olmaktadır. Ama Maggog'da bütün gerekli bilgiler tertip ve düzen içinde kolaylıkla bulunur.
+ En zor denilen dersleri Maggog ile çalışan kişiler rahatlıkla geçmekte ve hayır dualarını almaktayız.
Özetle sınava kalan zamanı iyi değerlendirmeniz ve bütün odağınızı toparlamanız için tasarlanmış bir platformdur. Kullanıp kullanmamak sizin tercihinizdir.
Canlı Ders ile Kayıt Ders: Canlı dersin, kayıt dersten hiçbir farkı yoktur. Canlı Derse giremediğiniz için üzülmenize gerek de yoktur. Genel olarak her canlı ders 5-6 saat sonra ekampüs sitesine yüklenmektedir. Canlı Derslerde çoğu hoca sizlerin yazısını okumuyor. Önündeki slayta odaklanıp, kendilerine verilen süre içerisinde onları yetiştirmek derdindeler. (Bu slaytlar sitemizde her ders için Sunum PDF alanında mevcuttur) Yani canlı derste de olsanız hoca mesajları okumadığı için çoğu sorunuz askıda kalabilir. Kayıt derste en azından bu kargaşa olmadığı için daha sakin dinlersiniz dersi. (Videoyu ileri ve geri sarma olasılığını da düşünürsek Kayıt Derslerin, Canlı Derslerden daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.
Kota: Ekampüs'teki canlı derslere katılım kotası 400 kişidir. Daha önce 300 kişi olduğu için bazı taraflarca 300 kişi olduğu söylense de resmî olan canlı derse katılım kotası güncel olarak 400 kişidir. Canlı Dersten - Konferanstan Uzaklaştırıldınız yazısını gördüğünüz zaman bu sizin kasten atıldığınız anlamına gelmez. Sisteme ilk 300 kişi rahat girer. Sonra sistem tıkanıklığı oluyor. Yine de bilmeniz gereken nokta kotanın üst limitinin 400 kişi olduğudur.
Derse katılabilmek için ipuçları: Kota dolduğu için giremeyen kişilerin dışında internet bağlantı gücü zayıf olan kişiler düşer ilk önce. Uygulama ile girmek yerine ekampus.anadolu.edu.tr den girmek ve GSM interneti yerine varsa evinizdeki Wi-Fi ile bağlanmak daha olumlu sonuç verecektir.
Telefon ile girenlerin arka planda çalışan birçok şeyi (oyun, galeri, açık kalmış diğer uygulamalar vs) kapatması lehinizedir. Bu şekilde internet bütün gücünü sadece ekampüse ayırır. Sinyali iyi olan girer. Zayıf sinyal yani interneti birçok yere dağılan kişiler daha çok düşmektedirler.
Son olarak da konferanstan çıkarıldığınız hakkında mesaj görünce bu hazır bir mesajdır. Kasten çıkarma durumu değildir. Tek yapmanız gereken aynı sayfayı yenile yapıp durmak. Bunu da saniye başına yapmayın. Yenile yapıp 30 saniye bekleyin. Sonra yine yenile yapın. Ortalama 3-5 dk içinde girebilirsiniz.
Güz Dönemi: İsminden de anlaşılacağı üzere son bahar demektir. Eylül, Ekim, Kasım aylarını içerir. (Lisedeki birinci döneme tekabül eder ve sonrasında sömestr tatili olur.) Birinci ve Üçüncü dönemleri kapsar. Güz Dönemindeyken Bahar Dönem derslerini alamazsınız! Yani sadece birinci ve üçüncü dönem derslerinden seçim yapabilirsiniz. Birinci ve Üçüncü dönem derslerinden karışık şekilde 45 krediyi geçmeyecek şekilde en az 1 ders veya en fazla 10 ders tercih edebilirsiniz.
- Akademik takvimde GÜZ DÖNEMİ derslerinin genellikle bahar dönemine kıyasla daha kolay geçtiği gözlemlenmektedir. Ancak bu durum, derslerin içeriğine, öğrencinin akademik geçmişine, bölüme olan ilgisine, öğrenme stiline, öğrencinin kişisel özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir.
- Genellikle daha temel düzeyde konular GÜZ dönemine denk gelmektedir.
- Birincil dersleri içerir. (Türk dili 1, inkılap 1 gibi)
- Öğrenciler bu dönemde hava koşulları da dahil derslere daha adapte bir süreçtedir.
S: İkinci dönemden kaldığım dersi Güz'de alamaz mıyım?
C: Alamazsınız. Bahar dersi olduğu için Bahar döneminde alabilirsiniz. (veya yaz okulunda alınabilir)
Bahar Dönemi: İsminden de belli olduğu gibi ilk bahar demektir. Mart, Nisan, Mayıs aylarını içerir. (Lisedeki ikinci döneme tekabül eder ve sonrasında yaz tatili olur. İkinci ve Dördüncü dönemleri kapsar. Bahar Dönemindeyken Güz Dönem derslerini alamazsınız! Yani sadece ikinci ve dördüncü dönem derslerinden seçim yapabilirsiniz. İkinci ve Dördüncü dönem derslerinden karışık şekilde 45 krediyi geçmeyecek şekilde en az 1 ders veya en fazla 10 ders tercih edebilirsiniz.
- Daha spesifik ve uzmanlık gerektiren konular bu döneme denk gelir. Bu yüzden bazı öğrenciler için daha zorlayıcı olabilir.
- İkincil dersleri içerir. (Türk dili 2, inkılap 2 gibi)
- Öğrencilerin yaşam durumu daha yoğundur.
- Hava koşulları da daha sıcak olduğu için bazı öğrenciler evde durmayı pek istemez.
S: Birinci dönemden kaldığım dersi Bahar'da alamaz mıyım?
C: Alamazsınız. Güz dersi olduğu için Güz döneminde alabilirsiniz. (veya yaz okulunda alınabilir)
Yaz Okulu: İsminden de belli olduğu üzere yazın yani Haziran, Temmuz, Ağustos dönemini kapsar.
- Örgün değildir. Yüz yüze eğitim yok. Seçmiş olduğunuz dersler yine ekampüs sitesine eklenir. Sınavlar da tıpkı Güz ve Bahar dönemi sınavları gibi bir okulda yapılır. Online (çevrimiçi) sınav yoktur.
- Yaz okuluna kaydolmak isteyenler, Güz ve Bahar'da olduğu gibi yine kayıt için para öderler.
- Kaldığınız veya yükseltmek istediğiniz dersleri tercih edebileceğiniz ve en fazla 5 ders seçebileceğiniz opsiyonel bir sistemdir.
- 4 dönemin tümünden ders seçme hakkı verilir. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü dönem derslerinin tümünden ders seçme imkanınız vardır. (28 dersin tümü seçilebilir vaziyettedir ancak maksimum 5 ders seçilebilir.)
- Yaz okulunda tek sınav yapılır (vize ve final diye bir şey olmaz). Bu yüzden Yaz okulu sınavının notunuza etkisi %100'dür.
- Bu dönem mecburi değildir. İsteyen kişiler katılır. Tercihe bağlıdır ve zorunlu bir eğitim dönemi değildir.
- Hiç almamış olduğunuz bir dersi alabilirsiniz. (Gelecek dönemlerdeki ders yükünüzü hafifletmek amaçlı işinize yarar.) (Üstten yani üst sınıftan ders almak da denir.)
- FF olan yani kalmış olduğunuz dersleri alabilirsiniz. (Alttan ders almak da denir)
- Ya da geçmiş olduğunuz ancak memnun olmadığınız bir dersin notunu yükseltmek için ders alabilirsiniz. (Örneğin DC veya CC gibi bir notunuzu AA yapmak amaçlı alınabilir)
- Okulu 2 yıl yerine 1,5 yılda bitirmek isteyenler için idealdir.
- Yaz okulunda her dersiniz AA bile olsa ONUR BELGESİ veya YÜKSEK ONUR BELGESİ verilmez.
Önemli Not: Zorluk/Kolaylık üzerine verdiğimiz bilgiler genel bir gözlemi yansıtmaktadır ve her öğrenci için farklılık gösterebilir.
Sitemizdeki WhatsApp butonuna tıklayarak veya (+905546120192) bize her türlü sorularınızı iletebilirsiniz. Sıkça sorulan sorular, web sitemize eklenerek güncellenecektir.